RTU pārstāvju vizīte uzņēmumā «D Duplex»

2017. gada 7. jūnijā Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji apmeklēja munīcijas ražošanas uzņēmumu “D Duplex”, Ādažos un tikās ar tā pārstāvjiem – uzņēmuma īpašnieku Aivaru Dunduru un Agri Dunduru (Latvijas Drošības un aizsardzības industrijas federācijas padomes priekšsēdētāju). Vizītes mērķis bija veicināt sadarbību militārās aizsardzības jomā.

No Rīgas Tehniskās universitātes piedalījās pārstāvji no pētniecības platformām un Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra:

  • Pētījumu platformas “Drošība un aizsardzība” un Aizsardzības un militāro tehnoloģiju pētījumu centra vadītājs Juris Ķiploks.
  • Pētījumu platformas “Enerģija un apkārtējā vide” vadītāja un Enerģētikas institūta vadošā pētniece Diāna Žalostība.
  • Materiālu, procesu un tehnoloģiju platformas vadītājs un Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošais pētnieks Jānis Ločs.
  • Pētījumu platformas “Transports” vadītājs un MTAF dekāna vietnieks zinātniskajā darbā Aleksejs Kataševs.
  • Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centra projektu vadītāja Lita Lazdiņa.

Tikšanās laikā tika pārrunātas potenciālas sadarbības iespējas ar RTU pētniekiem. Uzņēmuma pārstāvji iepazīstināja ar saviem produktiem, kas pamatā ir munīcija gludstobru ieročiem, tā darbību, aktuālajām pētījumu un testēšanas vajadzībām. RTU pārstāvjiem bija iespēja apmeklēt munīcijas ražotni un veikt izmēģinājumus uzņēmuma poligonā.

Uzņēmums sadarbojas tādiem nozares uzņēmumiem kā SAAB un BAE Systems.

Lita Lazdiņa, RTU Inovāciju un tehnoloģiju pārneses centrs